Back to Question Center
0

ÅPNING!

1 answers:
 • . )
 • (. 33)

 • 
OPENING! Lost Dog: new ceramics by Eleonor Boström

  .

  Eleonors venn, Emelie Johansson skrev om sine keramiske brikker og plasserte disse hundene kontekstuelt i omfanget av Eleonors arbeid. Hun skriver,

  Eleonor Boström er en keramikkartner fra Stockholm, Sverige, som for tiden bor og arbeider i Berlin. Siden hun har uteksaminert fra Konstfack, Universitetshøgskolen i Kunst, Håndverk og Design i 2010, driver hun en workshop og har deltatt i flere utstillinger i Sverige, samt Storbritannia og Tyskland.

  Dyr har fulgte Eleonor i sitt arbeid helt siden et kurs på skolen da Eleonor tynt klarte de ti mest truede dyrene med ti vakre skulpturer. De truede dyrene ble senere erstattet med en nærmere venn, hennes hund Tess. Hunden som en skulpturell figur fant det også i Eleonors servise. En dag satte hunden seg i en kopp (og siden den dagen er det en stikkende favoritt) en annen dag, hunden hjalp meg salt min mat "salte tårer", saltskakeren.

  Med kunstnerens skarpe penn og lekne håndformede figurer bygger Eleonor sin kreative fiktive verden. Eleonor driver naivet med fullstendig sikkerhet, fordi til tross for lekrollen og den intuitive konklusjonen, er det ingen nøling av tøven.

  Figurene går et sted, som en seer du skriver inn en begivenhet du umiddelbart vet, er ikke slutten, men hvis ikke i begynnelsen, så i midten. Hundene ser bort og til tross for at de ikke søker etter øyekontakt kommuniserer de. Spørsmålet er ikke alltid hva hundene sier, spørsmålet er heller hva vi ser i dem?. Eleanor blader råder for at vi skal se for oss selv hvor historien går videre, uansett kystlinjen som hundene kan ha i tankene.

  
OPENING! Lost Dog: new ceramics by Eleonor Boström


  • (12. )
  • (. 11)

  April 16, 2018